"Die redden geen aap of eekhoorn, maar een gigantische spin verdorie!"

Het regent weer pijpenstelen in bepaalde delen van Australië, wat onder meer in het noorden van de deelstaat Queensland tot overstromingen leidde. Niet alleen is het voor de plaatselijke bevolking daarbij oppassen geblazen voor het soms snel stijgende water, ook werd opgeroepen waakzaam te zijn voor onder meer spinnen die in de ondergelopen straten kunnen opduiken. En die spinnen zijn niet van de minste en kunnen best gevaarlijk zijn. Maar dat is daarom geen reden om ze onmiddellijk te lijf te gaan, zoals deze bewoonster van het stadje Halifax in een filmpje dat sinds afgelopen weekend viraal gaat, liet zien. 

Andrea Gofton en haar vrienden merkten in de buurt van de plaatselijke supermarkt een grote spin op die zich bengelend aan een tak probeerde droog te houden. In plaats van gillend weg te rennen, besliste de groep om het dier te redden.

Het zou nochtans gaan om een tarantula die de naam 'whistling spider' draagt, omwille van het geluid die de spin maakt wanneer die zich bedreigd voelt. Een beet van deze spin is niet fataal voor de mens, maar kan wel leiden tot hevige braakneigingen. Het gif kan daarentegen voor een hond of kat wel dodelijk zijn. Ze kunnen tot 20 cm groot worden.

Maar in tegenstelling tot wat wellicht velen zouden doen wanneer ze zo’n dier tegen het lijf zouden lopen, werd het dier nu gered uit zijn hachelijke situatie -al was daarvan niet iedereen onmiddellijk overtuigd, zo liet Gofton op haar Facebookpagina weten- en werd de groep op het internet al snel tot "absolute heroes" gebombardeerd.

Op sociale media volgden reacties als:

Meest gelezen