"Surfen op de golf van Poetin"

Surfen bij vriestemperaturen tot twintig graden onder nul, het is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het het favoriete tijdverdrijf van enkele jongeren op Kamtsjatka, een vulkanisch schiereiland in het Verre Oosten van Rusland. Marijn Trio trok zijn thermische pak aan en ging praten met de jongeren: over het leven op een geïsoleerd schiereiland, waar een groot deel van de jeugd vertrekt, over de komende presidentsverkiezingen en over de liefde voor Poetin. 

Beluister hier de reportage van Marijn Trio:

Hieronder kan u ook een andere reportage beluisteren die Marijn Trio maakte in de aanloop naar de presidentsverkiezingen, volgende zondag:

Welkom op Kamtsjatka, waar het negen maanden winter is

Kamtsjatka: een bar vulkanisch schiereiland bijna 7.000 kilometer en negen tijdzones verwijderd van Moskou. Het is alsof Californië vanuit Brussel bestuurd zou worden. Toch is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in de afgelegen regio, en dat werpt zo zijn vruchten af, zo blijkt uit deze reportage: 

Meest gelezen