Na "Pano" over gokspelen: alle speelhallen voor kinderen in Center Parcs voorlopig gesloten

Vakantiepark Center Parcs heeft in alle vestigingen in ons land de speelhallen voor kinderen voorlopig gesloten. Dat schrijft het Nieuwsblad. Center Parcs kwam vorige week in opspraak na een Pano-reportage waaruit bleek dat kinderen in het de parken spelletjes kunnen spelen die lijken op de gokspelen roulette en jackpot. De Kansspelcommissie wil dat Center Parcs geen gokspelletjes voor kinderen meer aanbiedt. Intussen heeft het vakantiepark zelf al stappen genomen.

Na de Pano-reportage over de gokspelen voor kinderen startte de Kansspelcommissie een onderzoek naar de speelhallen in Center Parcs. Een aantal speelautomaten werden daarbij ook in beslag genomen, automaten die niet toegaleten waren in een speelhal voor kinderen.

De Kansspelcommissie heeft intussen aan Center Parcs gevraagd om zich in regel te stellen met de wetgeving en geen gokspelletjes voor kinderen meer aan te bieden. Maar het vakantiepark zelf heeft ook al stappen genomen. "De speelhallen voor kinderen in al onze vestigingen zijn voorlopig gesloten", bevestigt Pascal Derkoningen van Center Parcs.

"Op dit moment is het zo dat wij ook een volledige audit laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat er in de speelhallen niets meer zal staan dat niet conform de Belgische wetgeving is", zegt hij nog. Pas als de audit klaar is en de Kansspelcommissie gaat akkoord, kunnen de speelhallen weer geopend worden.  

Meest gelezen