Apple koopt de 'Netflix voor tijdschriften'

Apple heeft gisteren aangekondigd dat het Texture overneemt. Texture is een app waarmee de lezer toegang krijgt tot meer dan 200, vooral Amerikaanse, magazines en tijdschriften.

Met Netflix krijgt u toegang tot honderden series en films. Daarom wordt Texture de 'Netflix van tijdschriften' genoemd. Met één abonnement van 9,99 dollar - ongeveer de prijs van een maandabonnement van Netflix - krijgt u toegang tot 220 magazines. De app is vooral populair in de VS.  

Niet zoals Facebook

In tegenstelling tot Facebook wil dus Apple, met de overname van Texture, meer en meer inzetten op content. Begin dit jaar kondigde de CEO van Facebook aan dat zijn bedrijf minder nieuws wil verspreiden. Daarom is de overname van Texture door Apple opmerkelijk. Onlangs nam het bedrijf nog Shazam over voor 400 miljoen dollar. Shazam is een app waarmee u muziek kan herkennen. 

Sinds de lancering in 2010 is Texture uitgegroeid tot een van de grootste tijdschriften-apps. In 2016 kreeg Texture nog een prijs van iOS-gebruikers omdat het zeer innoverend is. 

Meest gelezen