De Bruul in Mechelen verkozen tot mooiste winkelstraat van het land

De Bruul in Mechelen heeft de Prijs Publieke Ruimte gekregen. Volgens de jury is Mechelen een voorbeeld voor andere steden.

Aantrekkelijke plek

Mechelen is al een hele tijd bezig om de historische vlieten open te leggen in het stadscentrum. Dat is onder andere gebeurd op de Botermarkt, een zijstraat van de Bruul. "Op die manier wordt de winkelstraat voor passanten een aantrekkelijke plek", zegt juryvoorzitter Jan Vilain.

"Kinderen spelen er in de fonteinen. Er zijn ook bomen en planten. Vroeger stonden er geparkeerde auto's, nu hebben mensen de ruimte om te blijven hangen." Zo kan de stad weerwerk bieden aan online shopping en winkelcentra buiten de stad.  

De Prijs Publieke Ruimte wordt elk jaar uitgereikt door Infopunt Publieke Ruimte. Dat is het kenniscentrum van de Voetgangersbeweging dat ijvert voor meer kwaliteit in de openbare ruimte. 

Meest gelezen