Video player inladen...

Bus met scholieren rijdt in ravijn na een bezoek aan Disney World in Florida

Een bus met Amerikaanse scholieren is in een 15 meter diepe kloof gestort in Alabama. Bij het ongeval kwam de chauffeur van de bus om. Minstens 37 inzittenden raakten gewond. De studenten, die deeluitmaakten van het schoolorkest, reden terug naar hun thuishaven in Texas na een bezoek aan Disney World in Florida.

Wat de oorzaak is van het ongeval is nog niet bekend. De meeste scholieren lagen te slapen in de bus toen het gebeurde. Plots werden ze door elkaar geschud en vlogen ze in de lucht. "Sommigen zaten gekneld onder een zetel, anderen lagen op elkaar en er was heel veel paniek om iedereen eruit te krijgen", zegt 15-jarige DeWayne Benson die in de bus zat, maar niet gewond geraakte.

De scholieren gebruikten hun smartphones als licht om buiten te geraken en namen dekens mee om slachtoffers buiten warm te houden. De hulpverleners die ter plaatse kwamen, gebruikten touwen om neer te dalen in de ravijn. Ze moesten het wrak in stukken snijden om sommige slachtoffers te bevrijden. 

Volgens de school zaten er 40 studenten en zes volwassenen op de bus. Minstens 37 slachtoffers werden verzorgd in ziekenhuizen. Hun verwondingen varieren van licht tot zeer ernstig. 

De chauffeur van de bus overleefde de klap niet. Hij werkte al 15 jaar bij het bedrijf die de bussen verhuurt.

Meest gelezen