Belga

Auteursvereniging Sabam en CEO Christophe Depreter gaan uit elkaar

De samenwerking tussen de auteursrechtenvereniging Sabam en haar CEO Christophe Depreter is tot een einde gekomen. Dat meldt Sabam in een kort persbericht. Over de reden waarom hij opstapt worden geen verdere mededelingen gedaan.

Topman Christophe Depreter verlaat Sabam, dat laat de organisatie in een uiterst beknopt persbericht weten. Depreter stond negen jaar aan het hoofd van de auteursrechtenvereniging.

Vanmiddag volgde na een vergadering van de raad van bestuur onverwacht het bericht dat de samenwerking beëindigd wordt. Volgens de krant Le Soir vanwege "een grote fout". Maar Sabam zelf wil over het vertrek van de CEO geen enkel commentaar kwijt. Carine Libert, de juridische chef van Sabam, neemt ad interim over.

Sabam is een vereniging van auteurs, componisten en uitgevers. 
Ze zorgt voor de inning van alle auteursrechten van haar leden in België, en via zusterverenigingen in andere landen (zoals Buma/Stemra in Nederland), en keert deze rechten vervolgens uit aan de rechthebbenden. 

Sabam is actief in alle disciplines waar auteursrechten mee gemoeid zijn. De leden van Sabam zijn dus niet alleen componisten, tekstdichters en muzikanten, maar ook schrijvers, dichters, tekenaars, uitgevers, beeldende kunstenaars, architecten, ontwerpers, choreografen, fotografen, en film- en televisieregisseurs.

Meest gelezen