Dossier Hells Angels: vijf verdachten blijven in de cel

Na de grote politie-actie tegen motorbende Hells Angels vorige week moesten acht verdachten vandaag voor de raadkamer verschijnen. De beslissing? Vijf verdachten blijven in de cel, één verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden en voor nog twee anderen werd de beslissing uitgesteld. 

Vorige week waren de speurders op meerdere adressen bij motorbende Hells Angels binnengevallen. Het wapenarsenaal dat er aangetroffen werd, was enorm: messen, vuurwapens, munitie, politielogo's en zelfs een raketlanceerder. 

Verschillende verdachten werden opgepakt. Vandaag moesten er acht voor de raadkamer komen: vijf verdachten blijven in de cel. "Ik heb de indruk dat men van dit dossier iets probeert te maken wat het helemaal niet is", zegt Philip Daeninck, advocaat van een van hen. Hij laat al weten dat hij in beroep gaat. Voor twee verdachten is de beslissing uitgesteld. Een verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Meest gelezen