Richtlijnen voor bezoek aan Nike (website LITC.be)

Geen "concurrerende" schoenen toegelaten bij klasbezoek aan Nike-magazijn in Laakdal

Wie op bezoek gaat bij Nike, mag geen kleding van Adidas, Reebok of een ander concurrerend sportmerk dragen. Die waarschuwing kreeg een klasgroep die een uitstap naar het Nike-magazijn in Laakdal had gepland. Dat schrijft De Morgen.

Plan je een bedrijfsbezoek aan het Nike-magazijn in Laakdal, kijk dan goed uit welke kleding en schoenen je draagt. Yannick en zijn klasgenoten kunnen er van meespreken. De hele klas, met autistische jongeren van 17 à 18 jaar, kijkt uit naar de schooluitstap nu donderdag, naar het Nike-magazijn in Laakdal.

Ze zijn welkom, maar onder voorwaarden: respecteer de dresscode en draag geen kleding van concurrerende merken, zoals Adidas, Reebok of Puma. De ouders van Yannick en zijn klasgenoten werden daar nadrukkelijk op gewezen door het sportmerk, via een mail van de schooldirectie.

Kelly Rymenams, de mama van Yannick, dacht eerst dat het een grap was toen ze de mail las. "Voor werknemers, tot daar aan toe", zegt ze. "Maar voor 17, 18-jarigen die op bedrijfsbezoek gaan, vind ik dat er eigenlijk een klein beetje over".

Ze vindt ook dat Nike het anders, ludieker had kunnen aanpakken. "Stel dat er toch iemand met Adidas-kleding of dergelijke toekomt", zegt ze, "laat die hoesjes over de schoenen of over de kledij doen. Laat ze een schort aandoen of zeg 'doe de volgende keer schoenen aan van een goed merk'".

Meest gelezen