Grafzerken verzakken op kerkhof van Melle

Verschillende graven op het kerkhof van Melle verzakken. De gemeente kan daar niets aan doen zegt ze, omdat het om individuele graven gaat en het geen probleem is van een bepaalde zone op het kerkhof. Elke concessiehouder mag de verzakking zelf herstellen, of laten herstellen.

Verschillende grafzerken zakken scheef op het kerkhof van Melle. Volgens schepen van Begraafplaatsen Dirk Gistelinck gaat het om graven die her en der verspreid zijn. Daarom kan de gemeente er niets aan doen. Mocht het een probleem zijn met de grond in een bepaalde zone van het kerkhof, dan zou het kunnen worden bekeken, maar dat is nu niet het geval. We zien geen rijen van 4, 5 graven die samen verzakken, aldus de schepen.

Daarom geldt de regel dat elke concessiehouder van een graf zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud en het herstel van 'zijn' graf. Dat staat zo in het reglement van de gemeente. Je kan een grafzerk zelf herstellen, maar de gemeente vraagt om dat dan even te melden op het gemeentehuis, zodat de grafdelver op de hoogte kan worden gebracht. Maar je kan een grafzerk ook laten herstellen door de steenkapper die hem geplaatst heeft. Volgens schepen Gistelinck bieden steenkappers vaak enkele jaren garantie op de grafzerk. 

Meest gelezen