Handelaars Willebroek strijden samen tegen criminaliteit

In Willebroek hebben politie, gemeentebestuur en 2 handelsverenigingen een BIN-Z opgericht. Dat is een Buurtinformatienetwerk, speciaal voor zelfstandige ondernemers en handelaars.

Na bewoners, ook handelaars

Zulke BIN's zijn er al in heel veel woonwijken in onze provincie. Als bijvoorbeeld iemand een woninginbraak opmerkt, dan worden via zo'n BIN buurtbewoners verwittigd om alert te zijn - via SMS of WhatsApp. In Willebroek zijn er al 3 BIN's, in 3 woonbuurten. Nu slaan de zelfstandige ondernemers dus de handen in elkaar, voor een BIN-Z.

"Winkeldiefstallen en vals geld"

"Als er verdachte bewegingen ontstaan bij een handelaar of ondernemer, moet iedereen zo snel mogelijk verwittigd worden van die verdachte feiten", zegt Jeroen De Jonghe van ondernemersorganisatie Unizo. "Ik denk dan bijvoorbeeld aan winkeldiefstallen of aan het uitgeven van vals geld. Bij verdachte bewegingen zijn het meestal ook groepjes mensen, die rondhangen in winkels en zich zo verdacht gedragen."

Meest gelezen