Historische Panquin-site in Tervuren herontwikkeld

In Tervuren zijn de plannen voorgesteld voor de toekomst van de Panquin-kazerne. Niet alleen voor die oude legerkazerne, maar ook voor de Robiano Vijvers en het Warandepark.

Aan de plannen is vier jaar gewerkt. Burgemeester Jan Spooren noemt het een historisch project voor Tervuren: "Alle historische gebouwen, dus het Hoefijzer maar ook de Orangerie, zullen volledig worden gerestaureerd, en krijgen ook een nieuwe invulling met verblijfstoerisme en conferentiefaciliteiten."

100 woningen en nieuwe groene zone

De gemeente Tervuren zelf zal één vleugel gebruiken om er een museum in te vestigen, maar ook om er een aan aantal culturele activiteiten te laten plaatsvinden. Burgemeester Jan Spooren : "Er komen ook een 100-tal woningen voor wie in Tervuren woont, en we creëren een nieuwe groene zone die het Warandepark zal verbinden met de Robiano Vijvers".

Verwacht wordt dat alles over drie jaar klaar zal zijn. Tervuren werkt voor de realisatie samen met een een privé-partner, en dat is projectontwikkerlaar ION.

Meest gelezen