Nicolas Lambert

ING-topman krijgt omstreden loonsverhoging dan toch niet

De topman van de Nederlandse financiële groep ING zal dan toch zijn omstreden loonsverhoging niet krijgen. Dat bevestigt de bank.

Ralph Hamers, de CEO van ING Groep, zou dit jaar in een klap 50 procent meer loon krijgen, waardoor hij voortaan 3 miljoen euro zou gaan verdienen. Maar dat voorstel wordt nu ingetrokken nadat er heel wat commotie was ontstaan.

De politieke wereld in Nederland en ook heel wat klanten vonden die forse loonsverhoging niet kunnen, omdat ING in een zware herstructurering zit.  Klanten dreigden ermee naar een andere bank te stappen.

De oorspronkelijke redenering van de groep ING was dat Hamers in vergelijking met zijn collega's bij vergelijkbare Europese banken een stuk minder verdiende. De controverse heeft er nu toe geleid dat ING dat voorstel intrekt.

"Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat", laat president-commissaris Jeroen van der Veer in een verklaring weten. Om schade voor het bedrijf te voorkomen is besloten het voorstel niet in stemming te brengen bij de komende aandeelhoudersvergadering.

Meest gelezen