Minder rugpijn met deze schoolbanken

Een basisschool in Ieper vervangt al haar banken en stoelen door zo'n 300 nieuwe ergonomische exemplaren. Zowel voor de leerlingen als de leerkrachten zouden deze banken beter zijn voor je rug.

300 stuks, dat is onmiddellijk een grote bestelling. Alle banken zijn in één keer vervangen in de vrije basisschool Lyceum Heilige Familie in Ieper. Ze hebben ze een jaar uitgetest bij leerlingen van één klas. 

Beter voor de rug

Aan een klassieke lessenaar zit je van 's morgens tot 's avonds in dezelfde houding. Aan deze soort stoelen en tafels kan je vier houdingen aannemen. Je kan hiervoor ook een verstelbaar voetstuk gebruiken. De banken zijn hoger en staan op wieltjes. Je kan ze dus makkelijk verplaatsen voor een andere klasinrichting. De rug van leerkrachten wordt minder belast omdat ze niet meer moeten buigen bij het begeleiden van een leerling.

Oude banken verkopen

De oude banken van de basisschool worden verkocht aan andere scholen en ouders. "Met de opbrengst kopen we boeken aan voor ons nieuw leesproject op school", zegt de directeur. "Zo'n 100 stoelen en 20 banken worden geschonken aan een school en een weeshuis in Kameroen."

In de paasvakantie worden de banken vervangen. De aspi's van Chiro Zillebeke helpen. In ruil wordt hun kamp gesponsord. 

Meest gelezen