Niet-perfecte kleren voor kinderen die "perfectly imperfect" zijn

Tine Vanparijs (30) en haar man Tim De Taeye (30) uit Knokke-Heist lanceren hun kledinglijn voor kinderen "From Paris". Sommige details zijn niet perfect. En dat is met opzet. De inspiratie daarvoor is hun kind Charles. Want ook hij is "perfectly imperfect".

Een T-shirt waarop één streepje net iets anders is dan het andere. Een truitje waarvan de achterkant langer is dan de voorkant. Neen, dat is geen productiefout. Hun peuter Charles heeft het syndroom van Down en net daarom stellen zijn ouders Tine en Tim een nieuwe kledinglijn voor met subtiel onvolmaakte patronen. "Met onvolmaaktheden is hij tegelijk net perfect, dat willen we hem graag meegeven."

Inspiratiebron

Voor de geboorte van Charles hadden ze al nagedacht over een kledinglijn. "Na de geboorte van Charles kwam alles in een stroomversnelling en door zijn aandoening werd het plots ook concreet."

Voor alle kinderen

Hun zoontje schittert nu als het gezicht van de nieuwe collectie van "From Paris", een merknaam die van de familienaam Vanparijs afstamt. De foto's zijn genomen samen met andere downkindjes, maar uiteraard kan elk kind de kleding dragen.

Spontane fotoshoot

"Het is heel vlot verlopen. De kinderen hebben heel goed meegewerkt. Op twee uur was de fotoshoot klaar. Al willen we niet alleen focussen op kinderen met het syndroom van Down. We willen eigenlijk alle kinderen met een beperking aandacht geven."

Meest gelezen