Nieuwe luchtvaart­maatschappij Air Belgium mag nu ook echt de lucht in

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium heeft een vlieglicentie beet. Zo'n vliegvergunning is nodig alvorens je met een vliegtuig ook effectief de lucht in kan. De luchtvaart­maatschappij zegt dat ze komende dagen zal beginnen met de ticketverkoop, half april zal de eerste vlucht van Air Belgium vertrekken richting Hongkong vanaf de luchthaven van Charleroi.

Air Belgium is een nieuwe Belgische luchtvaart­maatschappij. Voorlopig heeft Air Belgium echter nog geen enkele vlucht uitgevoerd, maar daar zou binnenkort verandering in komen.

Het Directoraat-Generaal Luchtvaart heeft Air Belgium een Air Operator Certificate (AOC) gegeven, een officiële vlieglicentie. Daarmee is een belangrijke horde genomen om de vluchtoperaties ook echt op te starten.

"Op dit moment worden onze twee vliegtuigen helemaal in orde gebracht, dankzij de AOC zullen we midden april onze eerste vlucht kunnen uitvoeren", zegt Karolien Cloots van Air Belgium. "De ticketverkoop zal in de loop van volgende week starten."

De eerste bestemming van Air Belgium wordt Hongkong. De maatschappij is van plan om daarna ook naar andere Chinese steden te vliegen. Air Belgium belooft op termijn 600 jobs.

Meest gelezen