Papierdesigner Redopapers uit Antwerpen is Starter van het Jaar

Redopapers uit Antwerpen is de Starter van het Jaar. Die trofee reikt zelfstandigenorganisatie Unizo uit aan het meest verdienstelijke, startende bedrijf van Vlaanderen. Redopapers haalt papieroverschotten op en herwerkt die tot papieren designproducten.

Redopapers krijgt de prijs voor zijn "originele concept in de zogenoemde circulaire economie". Het Antwerpse bedrijf haalt misprints en overschotten papier op bij drukkerijen. Dan worden er gedesignde blocnotes of kalenders van gemaakt.

Zo maakte Redopapers onder andere een papierlijn voor het museum M HKA en Opera Ballet Vlaanderen. Ook de Karel de Grote Hogeschool, de OVAM en Oxfam deden al beroep op hun papieren maatwerk.

Tille Lingier en Linde Luyten, de jonge bedrijfsleiders van Redopapers, houden ook workshops over boekbinden. Ze maken ook plannen om samenwerkingen op te zetten met scholen. Unizo roemt "het schitterende parcours van dit prille bedrijf. Het is een uitstekende illustratie van een rendabel en duurzaam circulair businessmodel".

Aantal starters

Met de trofee wil Unizo onder meer het belang van starters voor de economie in de verf zetten.  Het aantal starters bleef de afgelopen jaren min of meer stabiel, rond de 80.000. In onderstaande interactieve grafiek kunt u per sector het aantal starters raadplegen (cijfers: Statbel).

Meest gelezen