Video player inladen...

Peeters wil in discussie gaan met supermarkten: "Prijsverschillen met buurlanden aanpakken"

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) nodigt de belangrijkste supermarktketens in ons land uit voor een discussie over de prijsverschillen met onze buurlanden. Peeters wil een verantwoording horen en dringt aan op een daling.  

Wie in een Belgische supermarkt gaat winkelen, betaalt gemiddeld 13,4 procent meer dan in Duitsland, 12,9 procent meer dan in Nederland en 9,1 procent meer dan in Frankrijk. Ten opzichte van een vorig onderzoek 5 jaar geleden zijn de verschillen in prijsniveaus nog toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van het Prijzenobservatorium.

Minister Peeters wil die aanzienlijke prijsverschillen aanpakken. Hij nodigt de belangrijkste supermarktketens daarom uit voor een discussie. "Ik zal ze zo snel mogelijk bij elkaar roepen om ze te confronteren met het rapport", aldus Peeters.

"Ik hoop dat zij met bijkomende informatie ervoor kunnen zorgen dat we in de toekomst die prijsverschillen verminderen, dan wel dat er objectieve gronden zijn om de verschillen te verantwoorden."

Meest gelezen