Politie zoekt uitdagende fans Cercle Brugge

Slecht nieuws voor enkele supporters van Cercle Brugge. De politie is een onderzoek begonnen naar de fans die bij de titelviering zaterdagavond de aanhang van Beerschot-Wilrijk provoceerden met obscene gebaren. Als de politie hen kan identificeren op camerabeelden, riskeren ze op zijn minst een stadionverbod.

“Hun gedrag kan niet door de beugel. Het kan nooit de bedoeling zijn om de tegenstander op zo’n manier uit te dagen”, bevestigt korpschef Dirk Van Nuffel.

De duizenden anderen die het veld bestormden, zullen niet vervolgd worden. Voor hen knijpt de politie een oogje dicht omdat ze handelden uit de emotie van het moment. Maar de provocaties aan het bezoekersvak van een groep Cerclefans is volgens de politie een heel andere zaak.

 

Meest gelezen