Sluis in Lanklaar wordt beter beveiligd na vandalisme

De Vlaamse Waterweg gaat de sluis naar de oude kanaalarm in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem beter beveiligen nadat daar zondag het slot gesaboteerd werd. Daardoor liep er te veel water van de Zuid-Willemsvaart in de oude kanaalarm. De kelders van twee huizen kwamen daardoor onder water te staan.

Vandalen hebben eerder ook al aan de sluis geprutst. Maar gisteren waren de gevolgen zwaar. De kelders van twee huizen in de Vliegenheuvel stonden blank. Inwoners zaten zonder verwarming en elektriciteit en hun diepvries dreef rond in het water. "We gaan maatregelen nemen om zo'n toestanden in de toekomst te vermijden", zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. "We denken aan een soort kast rond de sluis, met een vast slot dat moeilijker open te breken is. Want de sluis ligt erg afgelegen, niemand ziet het als er iemand aan prutst."

Meest gelezen