Stijging verkeersdoden Antwerpen: 16 gemeenten krijgen coaching

In de provincie Antwerpen vielen vorig jaar 67 verkeersdoden en daarmee was Antwerpen de enige provincie waar het aantal dodelijke slachtoffers is gestegen. Het provinciebestuur wil dat aantal drastisch verlagen en grijpt in.

Go for zero

Op basis van de ongevallencijfers van de afgelopen jaren, werden 16 gemeenten geselecteerd. Het gaat om Bornem, Borsbeek, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Puurs, Ravels, Rijkevorsel, Schelle, Sint-Amands, Vorselaar, Wijnegem en Wuustwezel. 

"Belangrijk is dat we nog eens de boodschap geven dat we maar één doelstelling aanvaarden: géén slachtoffers in en door het verkeer", oppert gouverneur Cathy Berx.

Intensieve coaching

De gemeenten worden een jaar lang intensief gecoacht. "Binnen dat begeleidingstraject krijgen de gemeenten een grondige analyse van de verkeersonveilige punten", gaat gouverneur Berx verder. "Vervolgens krijgen ze een actieplan, en op het einde gaan we kijken naar wat het effect is en of het ook effectief geleid heeft tot minder ongevallen met doden en zwaargewonden." Na 2018 is het de beurt aan 10 à 15 nieuwe gemeenten.

 

Meest gelezen