Tuinbouwschool in Merchtem krijgt sportopleiding

Vanaf 2019 wordt het middelbaar anders georganiseerd, scholen moeten een breder algemeen aanbod hebben. Met zijn goede sportinfrastructuur heeft de tuinbouwschool alle troeven om een sportopleiding aan te bieden.

Vanaf 1 september 2019 zal de Tuinbouwschool in Merchtem ook de richting sport aanbieden. Het middelbaar onderwijs wordt vanaf 2019-2020 anders georganiseerd. Elke scholengroep moet een breed aanbod aanbieden.

"De tuinbouwschool heeft al een grote sporthal en buitenvelden, ideaal om daar sport aan te bieden in de toekomstige A-stroom", zegt schepen van Onderwijs Steven Elpers. "Naast de optie Agro en Bio zal er nu een optie sport komen in de Tuinbouwschool. De school hoort bij de scholengroep AMO, Asse, Merchtem en Opwijk en vanaf 2019 moeten een breder aanbod voorzien."

"Aangezien de tuinbouwschool een goede sporthal en verschillende buitenvelden heeft, is die plaats ideaal voor een sportopleiding. In de eerste graad van stroom A wordt dat dan 5 uur sport per week. We hebben dat nog maar pas aangekondigd en we hadden meteen onze eerste inschrijving."

Meest gelezen