Video player inladen...

Thyssen over zaak-Selmayr: "Geen typische job waar de typische regels gevolgd worden"

De Europese politiek is in de ban van de zaak-Selmayr. Het gaat om de kabinetschef van Commissievoorzitter Juncker, die wel heel snel gepromoveerd werd tot secretaris-generaal van de Commissie. Eurocommissaris Marianne Thyssen benadrukt dat er consensus is over de aanstelling van Selmayr. Liberaal fractieleider Guy Verhofstadt zegt dat deze zaak Europa schaadt.

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker slaagde erin om via enkele handige trucs zijn kabinetschef Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Commissie te promoveren. Daarop ontstond een storm van verontwaardiging. In het Europees Parlement werden veel vragen gesteld over de aanstelling.

Eurocommissaris Marianne Thyssen zegt dat deze aanstelling kadert in een heel pakket van benoemingen. Ze was verrast over hoe snel Selmayr werd gepromoveerd. Maar volgens haar is er een brede consensus over de capaciteiten van Martin Selmayr om de job van secretaris-generaal goed uit te voeren.

Video player inladen...

Guy Verhofstadt, de fractieleider van de liberalen, vraagt Juncker om de zaak op te lossen. Volgens hem schaadt ze Europa.

Video player inladen...

Meest gelezen