Video player inladen...

Verdachte voyeur Hogeschool Gent is aangehouden 

De man van 41 die gisteren is opgepakt op verdenking van voyeurisme in Gent, heeft bij de politie bekentenissen afgelegd en is intussen aangehouden. Dat bevestigt het parket. De man was verbonden aan een sportclub die trainde in de sporthal van de Hogeschool Gent. Onlangs was de man daar ook jeugdcoach geworden. HoGent roept intussen alle sportclubs op om waakzaam te zijn.

De verdachte werd gisteren opgepakt, omdat er verschillende aanwijzingen waren dat hij achter het profiel zat dat de beelden op een Nederlands voyeuristisch forum plaatste. Op het forum waren verschillende video's te zien van vrouwen in de kleedkamers en douches van de sporthal van de Hogeschool Gent. De beelden waren genomen via een gat in een deur. Intussen heeft de man bij de politie ook bekentenissen afgelegd en is hij aangehouden.

Gisteren en eergisteren heeft iemand nog de beelden verwijderd van het profiel op het forum, mogelijk was dat de man zelf. Een andere verdachte van 22 die eerst was opgepakt, werd gisteravond weer vrijgelaten. 

We zijn allemaal zwaar aangeslagen

Patrick Roose, medeverantwoordelijke van de sportclub waar de verdachte lid van was

De man van 41 was lid van een gevechtssportclub en was daar onlangs ook jeugdtrainer geworden. De sportclub reageert vol ongeloof. "Onze krijgskunst is op vertrouwen en respect gebaseerd. Dat is compleet met de voeten getreden door een enkeling", zegt Patrick Roose, medeverantwoordelijke van de club. "We zijn allemaal zwaar aangeslagen daardoor. Dat heeft een enorme impact op de club. Maar ik maak me sterk dat we het te boven gaan komen."

De gevechtssportclub dient een klacht in tegen de jeugdtrainer: "De mensen die persoonlijk getroffen zijn, hebben een klacht ingediend. Dat zijn er voorlopig drie. Ook wij als club hebben een klacht ingediend en we proberen de leden zoveel mogelijk op te vangen. Nu moeten we de resultaten van het onderzoek afwachten."

HoGent vraagt alertheid aan sportclubs

De sportclub waar de verdachte lid van was, maakte dus gebruik van de faciliteiten van de sporthal van de HoGent voor trainingen. "De club zelf treft geen schuld, je kan overal een malloot hebben", zegt Johan Persyn van HoGent,  "Maar we vragen de clubs wel om het mee met ons in de gaten te houden. En wees alert op mogelijke leden die buiten de schreef zouden gaan."

Meest gelezen