Video player inladen...

"Leden voyeuristische website delen tips over gebruik van juiste camera"  

Op de voyeuristische website waarop beelden te zien waren van douchende studentes, staan tips om beter te kunnen begluren. Dat is Pieterjan Van Leemputten opgevallen. Van Leemputten is technologiejournalist van Datanews. Hij onderzocht de bewuste website. 

Pieterjan Van Leemputten heeft het voyeuristische forum onderzocht en kwam tot een aantal opmerkelijke conclusies. Zo verdient de website geld wanneer video's geplaatst worden. "Om de foto's te bekijken, moet je lid worden. Dat is gratis. Maar de beelden krijg je niet zomaar te zien. Daarvoor moet je betalen", zegt Van Leemputten.  

Handleiding voor beginners

Van Leemputten deed ook een opmerkelijke ontdekking: mensen op het forum geven elkaar tips over hoe ze het best iemand stiekem kunnen filmen. "Zo was er iemand die een collega wilde filmen. Hem werd verteld welke camera hij het best kon gebruiken om de beelden scherp te krijgen", aldus Van Leemputten.

De website is ook heel laagdrempelig. Iemand die beelden heeft, kan die makkelijk delen. Er zijn tientallen discussies en gesprekken over elkaars wildste fantasieën. 

Nog veel gelijkaardige websites

Helaas zijn er nog heel wat andere gelijkaardige websites. Van Leemputten: "Nu komt dit forum in het nieuws, maar tijdens mijn zoektocht ben ik heel wat gelijkaardige fora tegengekomen."

Het is belangrijk dat de media blijven berichten over voyeuristische websites. "Want als we met z'n allen zulke dingen aanklagen, schiet het gerecht in actie. En dat is de enige manier om dit tegen te gaan. Mensen gaan schrik krijgen om mensen stiekem te filmen", aldus Van Leemputten. Hij vindt het belangrijk dat de daders gestraft worden, want de beelden zullen spijtig genoeg nooit volledig verdwijnen van het internet.

Meest gelezen