Een protoype van de Audi e-tron.
Belga

Werknemers van Audi in Vorst krijgen bonus van 3.800 euro

De werknemers van Audi Brussels ontvangen voor 2017 een bonus van 3.797 euro. Voor 2016 was dat nog 3.039 euro. Dat heeft het persagentschap Belga vernomen bij de directie van de fabriek in Vorst.

"We zijn fier op dit erg mooie resultaat", zegt Andreas Cremer, secretaris-generaal van de fabriek. "De bonus maakt deel uit van de flexibele verloning van onze medewerkers." De Duitse Volkswagen-groep, waar Audi deel van uitmaakt, boekte in 2017 een recordomzet, ondanks de naweeën van het Dieselgate-schandaal.

De Duitse werknemers van de Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm ontvangen gemiddeld bonussen van 4.770 euro. Voor 2016 was dat nog 3.510 euro. Maar de bonussen van de Belgische werknemers mogen niet zomaar vergeleken worden met die van de Duitse, wegens de verschillende loon- en belastingsituaties in beide landen, zo klinkt het bij Audi.

De fabriek in Vorst is het voorbije jaar helemaal omgebouwd.  De productie schakelt over van de A1 naar de e-tron, een volledig elektrische SUV. Wanneer die nieuwe wagen van de band loopt, is nog niet helemaal duidelijk.

Meest gelezen