Aandeel Bpost keldert: beleggers ongerust over Amerikaanse overname

Beleggers zijn niet tevreden met de resultaten die Bpost gisteren bekendmaakte en verkopen massaal hun aandelen. Het aandeel Bpost daalde vanmorgen met 20 procent, waardoor de handel zelfs even werd stilgelegd.

Gisteren, na het sluiten van de Brusselse beurs, maakte Bpost de resultaten voor 2017 bekend. Die waren eigenlijk goed, maar het was de vooruitblik naar dit jaar die beleggers vanmorgen op de verkoopknop deed drukken.

Net als de vorige jaren blijken Belgen steeds minder brieven te versturen. Dat is natuurlijk geen goed nieuws voor Bpost, want dat betekent ook minder inkomsten. Maar het was vooral het nieuws over Radial, het Amerikaanse e-commercebedrijf dat Bpost vorig jaar overnam voor 700 miljoen euro, dat zorgen baarde.

Vooral het zinnetje "we hebben toch wat zaken aangetroffen waar we van geschrokken zijn", viel niet in goeie aarde. Radial verliest blijkbaar klanten en dat betekent minder inkomsten voor Bpost. Ook zouden de kosten voor de ziekteverzekering voor het Amerikaanse personeel daar hoger oplopen dan verwacht.

Grootste daling ooit

De onzekere toekomst rond Radial is voor veel beleggers blijkbaar het signaal om hun aandelen te verkopen. Vanmorgen daalde het aandeel op een bepaald moment met een stevige 20 procent. De grootste daling sinds de beursgang van Bpost in 2013.

De daling was zo fors dat de handel in het aandeel zelfs even werd stilgelegd. Dat gebeurt automatisch bij extreme schommelingen op de beurs, om onder meer paniekverkopen wat in te dijken.

Meest gelezen