Brand carnavalswagen in Maasmechelen aangestoken?

In Maasmechelen is een carnavalswagen uitgebrand, onder de brug van de E314 in Maasmechelen. Een branddeskundige van het gerecht onderzoekt of het vuur is aangestoken. Door de brand hing er veel dikke rook op de snelweg. Drie vrachtwagens en zes auto's botsten daardoor op elkaar. Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven.

Onder de brug van de E314 in Maasmechelen staan wel vaker carnavalswagens. Ze staan er droog in afwachting van een volgende stoet. Ook een Nederlandse vereniging had er een wagen staan omdat ze zondag deelneemt aan de stoet in Kotem. Maar rond zes uur vanmorgen ging de wagen in vlammen op. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar nog twee andere wagens. Hoe het vuur ontstaan is, wordt nog onderzocht.

De gevolgen van de brand zijn erg zwaar. De hevige rookontwikkeling veroorzaakte een kettingbotsing op de snelweg met één dodelijk slachtoffer.

"De carnavalswagens mogen er niet parkeren", zegt burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen. "Tijdens de stoet in Kotem mogen er personenwagens parkeren. De brandweer houdt dan altijd een oogje in het zeil. Maar carnavalswagens mogen er van het Agentschap voor Wegen en Verkeer niet staan."

Maar dat is nochtans een vaste gewoonte, geeft Jos Bollen van de carnavalsvereniging De Waterratten toe. "Wij doen dat ook altijd tijdens het seizoen. Dat is gemakkelijk want wij verhuren ook regelmatig wagens aan andere verenigingen. Dan kunnen ze die hier heel snel ophalen en terugbrengen. De rest van het jaar staan de wagens in een loods."

Meest gelezen