Cafébaas in Brugge beveiligt 3.000 bierglazen met alarmsysteem 

Diefstal van bierglazen beu? Bij het café The Beerwall in Brugge hebben ze er een oplossing voor gevonden: de glazen worden voorzien van een alarmsysteem.  

Ruim 3.000 glazen krijgen een alarmsysteem aangemeten om te voorkomen dat toeristen de glazen meenemen. Glas toch mee naar buiten? Dan gaat het alarmsignaal af.

"De enige manier om de diefstallenplaag tegen te gaan", zegt zaakvoerder Philip Maes. Het is dan ook zowat het probleem van elke cafébaas: klanten die met de regelmaat van de klok glazen meenemen naar huis. Voor het merendeel is dat geen probleem, omdat ze alle bierglazen krijgen van hun brouwer. Maar naast de bar heeft de zaakvoerder van The Beerwall een winkeltje waar hij die glazen zelf verkoopt. Het hoeft weinig uitleg dat hij liever heeft dat toeristen in de winkel hun glas kopen in plaats van het gratis mee te nemen uit zijn café.

Zijn systeem lijkt aan te slaan. Het aantal diefstallen is op korte tijd flink verminderd. "De charme van het glas is deels weg, maar het was de enige oplossing", besluit de zaakvoerder.

Meest gelezen