Drinkwatercomplex in Kluizen wordt leeggepompt

In Kluizen, in het Meetjesland, gaan ze een deel van het drinkwatercomplex leegpompen om het te renoveren. De vissen die erin zwemmen, worden gevangen en krijgen een nieuw leven in beken in de buurt.

Het drinkwatercomplex moet worden gerenoveerd. In dat complex leven veel vissen, het is niet duidelijk welke vissen. Maar die vissen moeten er uit voor de renovatie kan starten. De "uitvissing" gebeurt met gewone visnetten en ook met lichte shoks om de vissen tijdelijk te verdoven. De vissen worden dan uitgezet in de beken rond het complex. De beestjes blijven dus in leven.

Het drinkwatercomplex van Kluizen kan tot 60 miljoen liter drinkwater per dag produceren voor inwoners van het noorden van het Meetjesland. Tijdens de werken, die tot oktober zullen duren, komt de drinkwaterproductie niet in het gedrang.

Meest gelezen