Video player inladen...

Duizenden Amerikaanse scholieren stappen klas uit om te protesteren tegen wapenbezit

Overal in de Verenigde Staten zijn vandaag scholieren de klas uitgestapt om te protesteren tegen wapenbezit. Ze bleven 17 minuten buiten staan: één minuut voor iedere scholier die vorige maand om het leven kwam bij de schietpartij in een school in Florida. 

Van de oost- tot de westkust: in elke tijdzone van de VS stappen scholieren om 10 uur hun klas uit om strengere regels voor wapenbezit te eisen. De jongeren herdenken de 17 doden die precies een maand geleden vielen bij de schietpartij in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida. 

In de school waar het drama plaatsvond, kwamen de scholieren en leerkrachten samen op het sportveld voor een groepsomhelzing. 

AFP or licensors

De scholieren blijven 17 minuten buiten staan, één minuut voor iedere leerling die vorige maand gedood werd. In veel scholen werden de namen van de 17 slachtoffers voorgelezen.

AFP or licensors

In Washington stapten duizenden scholieren op naar het Witte Huis. Ze scandeerden er leuzen als "Hey hey, ho ho, the NRA has to go" en "Bescherm mensen, geen wapens".  

AFP or licensors

In New York waren veel scholieren gekleed in oranje, de kleur van de anti-wapenbeweging. In Manhattan protesteerden ze door op straat te gaan liggen.

AFP or licensors

Toch zijn er ook scholen die niet deelnemen aan de "School Walkout". In een schooldistrict in de staat Texas dreigden directies ermee scholieren drie dagen te schorsen als ze de klas zouden verlaten om te protesteren.

Meest gelezen