Geveltuinbrigade gaat van start in Gent

In Gent is de geveltuinbrigade van start gegaan met de aanplanting van geveltuintjes. Het is het eerste burgerbudgetproject in Gent dat van start gaat.

Met een budget van ongeveer 90.000 euro, die ze van de stad Gent krijgen, wil de geveltuinbrigade Gent wat groener maken. Initiatiefnemer van het project is de regionale milieuvereniging het Gentse Milieufront. Iedereen die geïnteresseerd is, kan een geveltuintje aanvragen.

De geveltuinbrigade wil minstens 500 geveltuinen aanplanten en als het kan zelfs meer, zegt coördinator van het project Liesbet Boets. "We blijven geveltuintjes aanplanten tot we geen budget meer hebben. We gaan zeer efficiënt om met het budget en we worden ook geholpen door vrijwilligers en vluchtelingen." Wie wil, kan nog altijd een geveltuintje bestellen. 

Meest gelezen