Gitarist Nole Floyd "Nokie" Edwards overleden

Nole Floyd "Nokie" Edwards, Amerikaans muzikant en opgenomen in "The Rock and Roll Hall of Fame", is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was in de eerste plaats gitarist en vooral gekend om zijn werk met de instrumentale surfgroep The Ventures. Hij was ook een acteur.

Als kind van een muzikale familie begon hij op vijfjarige leeftijd reeds op verschillende snaarinstrumenten zoals "steel guitar", banjo, mandolin, viool en basgitaar te spelen. Als tiener speelde hij in diverse lokale groepjes, om uiteindelijk in 1958 the Ventures ( gekend van hun hit "Walk, Don't Run") mee op te richten. Eerst speelde hij daar basgitaar, maar ruilde al snel met solo-gitarist Bob Bogle van instrument.

In 1968 verliet hij de groep en ging solo. Wegens gebrek aan succes kwam hij in 1973 terug bij de Ventures, om in 1984 nogmaals solo te gaan. Vanaf de late jaren tachtig speelde hij echter meermaals terug samen met de originele groep. In 2008 werd hij, samen met de andere Ventures-leden, opgenomen in "The Rock and Roll Hall of Fame".

Op 12 maart stierf hij op 82-jarige leeftijd, vanwege complicaties na een heup-operatie.

Meest gelezen