Overstappen van fiets op tram in Antwerpen-Noord

Aan de Havanasite in de Antwerpse wijk Luchtbal is een grote nieuwe overdekte fietsenstalling geopend. En da's vooral goed nieuws voor wie vanuit het noorden van de stad, zoals bijvoorbeeld vanuit Ekeren, naar Antwerpen-centrum wil.

Wegenwerken

Voor wie met de fiets vanuit Ekeren naar de stad rijdt, is het geen pretje om vlot het centrum te bereiken. Er zijn heel wat wegenwerken aan de gang, onder andere aan de Noorderlaan. "Die mensen kunnen voortaan hun fiets laten staan in de nieuwe fietsenstalling aan de Havanasite, en daar overstappen op bus of tram", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). 

"We geloven ook dat overstappen heel belangrijk wordt, want in de toekomst zal hier ook een nieuwe parking worden gebouwd voor auto's", gaat Kennis verder. "Zo wordt de park & ride vervolledigd, en krijgen mensen zoveel mogelijk kans om over te stappen, van de auto op het openbaar vervoer, of van de fiets op bus en tram." 

"Perfecte oplossing"

Een man van 78 heeft de weg naar de nieuwe fietsenstalling al gevonden. "Ik kom van de Ekersesteenweg, en ik ga nu mijn vriendin bezoeken in Hoboken", zegt hij. "Daarna kom ik terug met tram 6, en kan ik met de fiets naar huis. Voor mij is dit dus heel goed."

In de nieuwe fietsenstalling is plaats voor 440 fietsen. Je kan vanuit de fietsenstalling ook rechtstreeks naar de perrons van bus en tram, zonder de weg over te steken. 

Meest gelezen