Zeker vijfentwintig doden bij geweld in Mali

Bij geweld tussen leden van de Fulani- en Dogon-volkeren in het centrum van Mali zijn de afgelopen week zeker 25 doden gevallen. Dat meldt de voorzitter de voornaamste Fulani-organisatie van het land.  

Al twee jaar komt het regelmatig tot geweld tussen de Fulani, vooral veehouders, en de Bambara en Dogon, voor het merendeel landbouwers. Volgens de Fulani-organisatie vielen aan die kant 25 doden. "Ze werden gedood met wapens die zelfs niet gebruikt worden in het reguliere leger", aldus Abdoul Aziz Diallo. Officiële cijfers zijn er nog niet. Een anoniem parlementslid maakt wel gewag van tientallen doden en beweert dat de aanvallers over oorlogswapens beschikken. Het parlementslid zegt te vrezen voor "het begin van een oorlog tussen de verschillende gemeenschappen".

Meest gelezen