"Brusselse" Audi e-tron kost minstens 80.000 euro, maar de Noren zijn er al verzot op

De Duitse autobouwer Audi heeft duidelijkheid gegeven over de kostprijs van zijn elektrische SUV Audi e-tron, die dit jaar nog in de fabriek in Vorst van de band zal rollen. De auto krijgt een prijskaartje dat begint vanaf 80.000 euro.

In een aantal markten kan de auto al besteld worden. In Noorwegen alleen kreeg Audi al 3.700 bestellingen voor de auto, zegt Audi-topman Rupert Stadler. In België gaat het om 340 pre-orders. De Noren staan al ver in de omslag naar elektrische auto's.

Tegen 2025 wil de Volkswagen-dochter een twintigtal geëlektrificeerde wagens in zijn gamma hebben. Meer dan de helft daarvan moet volledig elektrisch zijn.

De eerste van die elektrische wagens wordt vanaf dit jaar in Brussel gebouwd, in 2019 volgt een Audi e-tron Sportback, die eveneens in Brussel gefabriceerd zal worden. De aankondigingen dat de Brusselse fabriek de primeur kreeg, zorgden destijds voor nervositeit bij de vakbonden in Duitsland.

De elektrische motoren voor de Audi e-tron zullen gefabriceerd worden in de Audi-fabriek in het Hongaarse Györ.

Stadler kondigt donderdag aan dat er ook een Audi e-tron GT komt, "een volledig elektrische gran turismo". Die zal vanaf 2020 in de Böllinger Höfe fabriek nabij Neckarsulm gebouwd worden. "Deze auto zal bewijzen dat elektrische wagens ook zeer performant kunnen zijn", aldus de topman.

Meest gelezen