Archieffoto

Belgische scholen ontvangen vijf miljoen van Europa voor fruit, groenten, melk en zuivel

België ontvangt voor volgend schooljaar zo'n vijf miljoen euro om fruit, groenten en melk te bedelen in de scholen. Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld. 

Europa zet elk schooljaar 150 miljoen euro opzij voorde verdeling van groenten en fruit op school, en doet daar nog eens 100 miljoen euro bovenop voor melk en andere zuivelproducten. Tijdens het schooljaar 2016-2017 profiteerden miljoenen kinderen in bijna 80.000 Europese scholen van het programma. Er werd meer dan 74.000 ton groenten en fruit verdeeld, en ruim 285.000 ton zuivelproducten.

"Europese landbouwers voorzien ons van hoogwaardig, veilig en gezond voedsel. Via de schoolregeling genieten onze jongste burgers van de gezondheidsvoordelen van deze producten, terwijl ze ook op jonge leeftijd leren waar ons voedsel vandaan komt en het belang van smaak en voedingswaarde ontdekken", stelt eurocommissaris voor Landbouw Phil Hogan.

Via de schoolregeling genieten onze jongsten van de gezondheidsvoordelen, en leren ze de voedingswaarde ontdekken

Wortelen, tomaten, komkommers en paprika's

Hogan maakte intussen ook de nationale toewijzingen voor het schooljaar 2018-2019 bekend. België mag rekenen op 3,4 miljoen euro voor de aanschaf van groenten en fruit en 1,6 miljoen euro voor melk en zuivelproducten. De verdeling wordt eind deze maand formeel goedgekeurd.

In het schooljaar 2016-2017 waren appels het meest verstrekte fruit, samen met peren, pruimen, perziken, nectarines, sinaasappelen, aardbeien en bananen. Wortelen, tomaten, komkommers en paprika's waren de populairste groenten.

Meest gelezen