2018 Invision

Danny Boyle ("Slumdog millionaire") gaat nieuwe "James Bond" regisseren

Danny Boyle is bezig met de voorbereidingen om de nieuwe "James Bond" te regisseren. Dat verklapt hij in een gesprek met Metro in de VS. De film moet eind 2019 in de zalen komen.

"We werken op dit moment aan een scenario. Daarvan hangt alles af eigenlijk. Ik werk aan een scenario van Richard Curtis. We hopen dat we over 6 of 7 weken met de opnames kunnen starten." Met die woorden bevestigt Danny Boyle aan Gregory Wakeman van Metro in de VS dat hij de nieuwe "James Bond" gaat regisseren.

Ook John Hodge schrijft mee aan het scenario. De twee werkten eerder samen voor films als "Shallow grave", "Trainspotting", "A life less ordinary", "The beach", "Trance" en "T2 trainspotting". "We hebben een idee", zegt Boyle. "Scenarist John Hodge en ik hebben een idee en John is momenteel aan het schrijven. Alles staat of valt met het resultaat. Ik zou een dwaas zijn om iets te verklappen."

Boyle is bij het brede publiek onder meer bekend van "Slumdog millionaire" uit 2008, de film die een jaar later liefst 8 Oscars won waaronder die voor beste film en beste regie voor Boyle zelf.

De nieuwe "James Bond" zal al de 25e in de reeks zijn en draagt dan ook de werktitel "Bond 25". Volgens imdb.com gaat de film op 8 november 2019 in première in de VS. Afgelopen zomer bevestigde Daniel Craig dat hij een laatste keer in de huid van de geheim agent kruipt. De namen van de andere hoofdrolspelers zijn nog niet officieel bekendgemaakt.

Meest gelezen