Deze kinderen zijn 7 jaar, even oud als de Syrische burgeroorlog

Zeven jaar is de Syrische burgeroorlog aan de gang. Zeven jaar zijn ook de kinderen die de Nederlandse fotograaf Chris de Bode voor zijn lens haalde in het vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië. Allemaal zijn ze geboren in Syrië, maar herinneringen aan hun vaderland hebben ze niet of nauwelijks.

Chris de Bode (foto boven: Instagram/Chris de Bode) ging naar Zaatari in opdracht van de ngo Save the Children. Hij fotografeerde de zevenjarigen zoals een schoolfotograaf dat in andere, normalere omstandigheden zou doen. "Want ze gaan allemaal naar school. Het zijn gewoon kinderen van zeven."

Op de website van Save the Children zijn de portretten van de kinderen ook één voor één te zien. Bij elke foto hoort een korte tekst waarin het kind op de foto iets vertelt over zijn of haar leven en herinneringen aan Syrië.

Meest gelezen