Directie schorst leerlingen na gevecht buiten de schoolmuren

In Menen zijn twee leerlingen van het VTI Sint-Lucas voorlopig geschorst omdat ze enkele dagen geleden een dispuut uitvochten buiten de schoolmuren.

De tieners hadden afgesproken aan een rij afgelegen garages achter enkele gebouwen in de buurt van de Grote Markt. Er werd hevig gevochten en andere leerlingen filmden dat. De beelden gingen deze week een eigen leven leiden op sociale media en bereikten uiteindelijk ook de schooldirectie.

De directie is geschokt door de inhoud van het filmpje en schorste onmiddellijk de vechtersbazen. Voor de twee zal nu een hersteltraject worden uitgewerkt met de bedoeling hen weer op het juiste spoor te krijgen. Als de tieners niet meewerken aan dat initiatief, riskeren ze definitief van school te worden gestuurd.

De politie, die inmiddels ook de beelden heeft gezien, is met een onderzoek gestart.

Meest gelezen