FOD Buitenlandse Zaken

Filip en Mathilde krijgen een bijzonder cadeautje in Canada

Koning Filip en koningin Mathilde hebben op hun staatsbezoek in Canada tijd gemaakt voor Dylan Atack. Dylan is 28 en heeft autisme. Hij is enorm gefascineerd door staatshoofden en beroemdheden, en slaagt erin met hen op de foto te mogen.

In Toronto lukte dat ook met het Belgische koningspaar, tussen de officiële ontvangsten in het parlement daar door. “Ik heb queen Elizabeth ontmoet,” zo vertelde hij enthousiast aan koning Filip. “En prins Harry, en prins Charles en Camilla.” De Canadese premier Trudeau heeft hij ook al een paar keer ontmoet.  

Mijn autisme houdt me niet tegen dromen na te jagen

Dylan Atack

Dylan schrijft niet zomaar celebrities aan. Hij doet het om aandacht te vragen voor autisme. Zijn boodschap is dat zijn autisme hem niet tegenhoudt om z’n dromen na te jagen en te werken. Hij doet onder meer vrijwilligerswerk bij z’n favoriete ijshockeyclub en z’n favoriete American Football club.

Video player inladen...

Bal voor Emmanuel en puck voor Gabriël

En daarvan had hij cadeautjes bij zich voor ons koningspaar. Twee truitjes en een American Football bal en een hockey puck. “Voor mijn zoon,” reageerde Mathilde. De bal voor Emmanuel, de jongste, en de puck voor Gabriël, de oudste zoon, die zelf hockey speelt.

De ontmoeting kwam er dankzij de Belgische ambassade. Toen Dylan hoorde dat het Belgische koningspaar op staatsbezoek naar Canada kwam, had hij een mail gestuurd naar de Belgische ambassade in Ottawa, en naar de Canadese ambassade in Brussel. Van daaruit ging de vraag naar het paleis, en er kwam meteen een positief antwoord.

Een van de thema’s waar Mathilde zich voor inzet, is immers mentale gezondheid, en daarin past Dylans verhaal perfect. Hij vertrouwde hen nog toe dat hij dol is op Belgische koekjes. En Belgische chocolade. En Belgische wafels.

FOD Buitenlandse Zaken

Meest gelezen