Getuigen gezocht van brandstichting carnavalswagen

De politie is op zoek naar mensen die tips kunnen geven over de brand aan een carnavalswagen in Maasmechelen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de brand aangestoken is. Als gevolg van de rook kwam gisteren een man om bij een ongeval op de E314.

Gisteren is een praalwagen uitgebrand onder een brug aan de E314 in Kotem, Maasmechelen. De dikke rook verspreidde zich over de bovenliggende snelweg, waarop drie vrachtwagens en zes auto's op elkaar botsten. Een vrachtwagenchauffeur uit Geel is daarbij omgekomen.

Onder die brug van de E314 staan wel vaker carnavalswagens. Ze staan er droog in afwachting van een volgende stoet. Ook een Nederlandse vereniging had er een wagen geparkeerd omdat ze zondag deelneemt aan de stoet in Kotem. Maar rond 6 uur gisterochtend ging de wagen in vlammen op. Zoals eerder gedacht, blijkt het nu om brandstichting te gaan.

De burgemeester van Maasmechelen heeft gezegd dat de carnavalswagens er niet mogen parkeren. Maar carnavalsverenigingen zeggen dat het een gewoonte is om daar te gaan staan. Carnavalswagens mogen niet meer over de autosnelweg, waardoor ze uren moeten omrijden na een stoet. In de buurt parkeren is dan handiger.

De stoet in Kotem gaat zondag door. Tijdens de wagenzegening zal er wel een minuut stilte zijn voor de vrachtwagenchauffeur.

Meest gelezen