Inbrakenplaag in restaurants rond Diksmuide

Er is in de afgelopen weken 5 keer ingebroken in restaurants in Diksmuide en omstreken. De politie roept uitbaters op om waakzaam te zijn.

Sinds een maand is al 5 keer ingebroken in restaurants in en rond Diksmuide, in West-Vlaanderen. Het gebeurt soms zelfs bij klaarlichte dag, terwijl het restaurant nog open is. De politie is de inbraken volop aan het onderzoeken, maar vraagt aan de uitbaters van restaurants om waakzaam te zijn. Een goed alarm en goede sloten zijn absoluut aan te raden.

Geen cash geld

"Inbrekers laten zich niet meer afschrikken door honden of door de aanwezigheid van de eigenaars", zegt korpschef Johan Geeraert van de politiezone Polder. Aan de uitbaters wordt ook gevraagd om zo weinig mogelijk cash geld in huis te hebben. Wie in de buurt woont en iets opmerkt, moet zeker iets laten weten via het noodnummer 101.

Meest gelezen