Video player inladen...

Moet school in Damme sluiten?

De Gemeentelijke basisschool het Dambord in Damme maakt zich zorgen, want ze hebben te weinig leerlingen. Het ziet ernaar uit dat de school zal moeten sluiten.

De basisschool van Damme heeft te weinig leerlingen. Dat moeten er minimum 24 zijn, maar momenteel hebben ze slechts 11 kleuters en 11 leerlingen. Te weinig dus. Als de school tegen volgend jaar geen 24 leerlingen kan inschrijven, moet de school dicht.

Ongeruste ouders

De meeste ouders kozen bewust voor deze kleinschalige school. Door de kleine klassen, vinden ze dat hun kinderen onderwijs op maat krijgen. Sommigen willen dan ook absoluut hun kind op de school houden.

Twee jaar geleden dreigde de school ook al eens te moeten sluiten. Maar toen haalde ze nipt het vereiste aantal leerlingen.

Meest gelezen