Nog altijd mensen in noodopvang na explosie Paardenmarkt

Exact 2 maanden nadat de Paardenmarkt in Antwerpen werd opgeschrikt door een ontploffing, zijn er nog altijd bewoners die opgevangen worden door het OCMW. Het gaat om 2 gezinnen en 3 alleenstaanden.

"Zij verblijven al twee maanden in een noodwoning", zegt OCMW-voorzitter van Antwerpen Fons Duchateau (N-VA) over de 2 gezinnen en 3 alleenstaanden. "Het gaat om kwetsbare mensen die het moeilijker hebben om hun zaken in orde te krijgen. We proberen hen zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden met hun papierwerk en verzekering. We helpen hen ook met het zoeken naar een nieuwe woning. Zolang dat niet is opgelost, gaan we hen blijven ondersteunen."

Bij de explosie vielen 2 doden en 14 gewonden. Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie is nog volop bezig. Er wordt bekeken of het om een gasexplosie ging en of er een menselijke fout of verantwoordelijkheid aan die explosie is voorafgegaan.

Meest gelezen