Alle wegen leiden naar Leuven met nieuwe onlinetool

Wie naar Leuven wil komen, kan vanaf vandaag terecht op www.zonaarleuven.be. Dat is een onlinetool die het stadsbestuur liet ontwikkelen. Die legt in de eerste plaats de focus op de auto, om automobilisten duidelijk te informeren waar ze kunnen parkeren.

"Er bestaan nogal wat misverstanden over de bereikbaarheid van Leuven. Daarom lanceren we de campagne "Leuven, je geraakt er zo!", om inwoners en bezoekers te informeren over de verschillende manieren om naar het stadscentrum te komen", zeggen schepenen Carl Devlies (CD&V), Erik Vanderheiden (CD&V) en Mohamed Ridouani (SP.A). "Wie met het openbaar vervoer of de fiets komt, krijgt interessante tips. Autogebruikers vinden er een eenvoudige interactieve parkingzoeker."

Anderhalf jaar geleden werd het nieuwe circulatieplan ingevoerd. "Die nieuwe aanpak bracht voordelen met zich mee, maar zorgde soms ook voor frustratie", vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies. "Het idee bestaat dat Leuven moeilijk bereikbaar is met de wagen en er geen parkeerplaats te vinden is. Dat klopt niet. En toch blijft dat idee hardnekkig bestaan", aldus de schepen.

Wie naar Leuven gaat, kan op www.zonaarleuven.be een eigen bestemming ingeven. De tool toont de dichtsbijzijnde parking en randparking, gesorteerd op afstand van de bestemming. Ook de kostprijs wordt er meteen bij vermeld.

"Parkeertarieven zijn dus voor het eerst eenvoudig vergelijkbaar", zegt schepen van communicatie Erik Vanderheiden. Je kan de resultaten ook filteren: ondergronds, maximale hoogte van je voertuig of toegankelijkheid. Of er effectief ook plaats is op de parking vind je nog niet terug op de tool.

Daarnaast informeert de webtool over fietsvoorzieningen, het aanbod van De Lijn en waar u gratis een buggy kan lenen.

Meest gelezen