Studio Nunu

Prijs Lionel Vandenbossche voor innovatieve starters naar duurzaam beautymerk Cîme

Het jonge bedrijf Cîme ontvangt de Prijs Lionel Vandenbossche, goed voor 7.500 euro. Het Fonds Lionel Vandenbossche, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, roemt de innovatieve aanpak van Cîme, dat "duurzaamheid koppelt aan rendabiliteit in een zeer competitieve sector".

Het Fonds Lionel Vandenbossche ondersteunt projecten van veelbelovende, startende ondernemers in België. Lionel Vandenbossche was zelf een bedrijfsleider die de drempels tot ondernemen wilde helpen verlagen. Met een jaarlijkse prijs voor innovatieve ondernemingsprojecten wil het fonds starters die enkele jaren actief zijn, een duwtje in de rug geven.

Het jonge bedrijf Cîme werkt vanuit Brussel. Het legt de focus op kwalitatieve, niet toxische én fair trade schoonheidsproducten. De verzorgingsproducten liggen in verkooppunten in heel België, en in de buurlanden Frankrijk en Nederland.

Oprichtsters Isabel Coppens en Anke De Boeck, jonge dertigers, zegden hun baan als advocates bij een internationaal advocatenkantoor op om het bedrijf op te starten. Ze willen tonen dat het mogelijk is om ethisch, duurzaam én rendabel te ondernemen in de sector van verzorgingsproducten.

Alle producten dragen het Ecocert-label (biologisch). Voor de ingrediënten werkt Cîme samen met landbouwers in de Nepalese Himalaya, die ze produceren en distilleren, en daardoor een stabieler inkomen verwerven.

Meest gelezen