Station Halle krijgt 330 extra parkeerplaatsen

De NMBS gaat de volgende jaren ruim 7 miljoen euro investeren in het station van Halle en in een nieuw parkeergebouw. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) in een brief aan het college van burgemeester en schepenen laten weten.

Het college reageert tevreden op de beloofde investeringen van de NMBS in Halle. De stad vraagt al jaren om een parkeertoren bij het station om de parkeerdruk in de omgeving te verminderen. Het station verwelkomt dagelijks immers ruim 6.000 reizigers en is daarmee het drukst bezochte station in arrondissement Halle-Vilvoorde. Dat steeds meer mensen in Halle het openbaar vervoer gebruiken is uiteraard een goeie zaak, maar parking vinden voor de pendelaars is niet altijd makkelijk.

De nieuwe parkeertoren zal zo'n 330 nieuwe parkeerplaatsen tellen. Daarnaast maakt de NMBS ook werk van perronoverkappingen. Over de timing van de geplande werken in Halle is er voorlopig nog geen duidelijkheid.

Meest gelezen