Video player inladen...

Boodschappen en tekeningen na aanslagen van 22 maart staan online

Het archief van Brussel heeft alle boodschappen en tekeningen gedigitaliseerd die mensen na de aanslagen van 22 maart 2016 aan de Beurs en in het metrostation Maalbeek hebben achtergelaten. Wie wil kan ze op een gloednieuwe website bekijken.

#JeSuisBruxelles of "Pray for Belgium": het zijn maar enkele van de talrijke slogans, kreten en boodschappen die duizenden mensen na de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek in dat metrostation en aan de Beurs achterlieten.

Het archief van Brussel heeft alle documenten en foto's destijds verzameld, gecatalogiseerd én gedigitaliseerd. Sinds vandaag kan iedereen ze op een gloednieuwe website raadplegen.

Onlinecatalogus

Die website biedt daarnaast tal van (kunst)schatten uit het archief van de stad online aan, dit zowel aan wetenschappers als aan de gewone burgers. Het gaat dan bijvoorbeeld om guldenboeken, almanakken, de Cahiers Bruxellois en de gemeentelijke bulletins.

Via een onlinecatalogus kan iedereen die dat wil 57.000 afbeeldingen uit het stadsarchief consulteren, waaronder de volledige postkaartencollectie van Brussel. Voor andere documenten als affiches of stadsplannen moeten geïnteresseerden wel nog naar de leeszaal afzakken.

Meest gelezen