© VRT

Hele wereld kan nu "Tabula rasa" kijken via Netflix: "Dit voelt als de ochtend van Sinterklaas"

"Tabula rasa" - de populaire reeks die eind vorig jaar te zien was op Eén - is voortaan te bekijken via Netflix. De serie is in alle landen beschikbaar, behalve in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. "Dit is niet normaal", zegt bedenkster Malin-Sarah Gozin.

Met gemiddeld 1,25 miljoen kijkers was "Tabula rasa" een van de best bekeken series van het afgelopen jaar. De psychologische thriller gaat over een jonge vrouw met geheugenverlies - Mie D’Haeze - die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak.

De reeks werd bedacht en geschreven door Malin-Sarah Gozin, Christophe Dirickx en Veerle Baetens. Die laatste nam ook de hoofdrol voor haar rekening. Ook onder anderen Stijn Van Opstal, Gène Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem zijn in de serie te zien. 

Hele wereld

Sinds vandaag is de reeks ook te zien op Netflix, zo maakte co-producent ZDF Enterprises bekend. Heel de wereld kan nu kijken naar de serie op Netflix, met uitzondering van Duitsland - waar de afleveringen nu te bekijken zijn via ZDF -, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. 

De dag dat je reeks op Netflix staat, voelt toch een beetje als de ochtend van Sinterklaas

"De dag dat je reeks op Netflix staat, voelt toch een beetje als de ochtend van Sinterklaas", zegt bedenkster Malin-Sarah Gozin op Studio Brussel. "Ik ben zelf nog niet kunnen gaan kijken, maar dit is toch niet normaal?"

Volgens Gozin begint Vlaanderen sterk op de radar te staan in het buitenland als het over fictie gaat. "Dat is super, want zo komen er nieuwe mogelijkheden", zegt de bedenkster. "Maar het blijft knokken, want we moeten het hier vaak met kleinere budgetten doen. We moeten dus blijven investeren." 

Meest gelezen